Cambridge School of Constanta
Educational Center  
     

Cambridge School of Constanta - Educational Center

                                                 
                              
 


Cambridge School of Constanța

Where Education and Life CombineCINE SUNTEM

Liceul Teoretic Educational Center - Cambridge School of Constanța este acreditată de Ministerul Educației și Cercetării pentru a oferi pregătire academică pentru toate nivelurile de învățământ - preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Astfel, elevii noștri se pot bucura de avantajele continuității studiilor într-o evoluție firească, predictibilă, constantă și permanent adaptată celor mai recente și importante inovații în domeniu.

Programele de studiu oferite îmbină armonios curriculum național și curriculum Cambridge International, urmărind formarea elevilor pentru o societate aflată în permanentă schimbare și dezvoltare.


NIVELUL PRIMAR ȘI GIMNAZIAL

Pentru toate disciplinele predarea este exclusiv în limba engleză, urmărind cele două curriculum-uri.

Cultivăm pasiunea elevilor noștri pentru studiu, stârnindu-le curiozitatea și stimulându-i să fie creativi, spontani, să își dezvolte gândirea critică, utilizând cele mai moderne tehnici de predare care pun accent pe aplicabilitatea noțiunilor teoretice dobândite. Astfel, elevii sunt mereu încrezători, inovatori și plini de resurse, siguri de cunoștințele lor și, totodată, deschiși la idei și opinii noi.

Elevii noștri participă atât la examenele de Evaluare Națională, cât și la testările internaționale Cambridge Primary Checkpoint - la finalul ciclului primar - și Cambridge Lower Secondary Checkpoint - la finalul nivelului gimnazial, pentru disiplinele engleză, matematică și științe.


NIVELUL LICEAL

Elevii noștri din liceu optează cu preponderență pentru curriculum-ul Cambridge International, astfel încât, la finalul clasei a X-a, obțin Cambridge International Certificate of Education, urmat de Advanced International Certificat Of Education, la terminarea clasei a XII-a.

Ne mândrim cu faptul că, în fiecare an, absolvenții noștri sunt acceptați în universități de top din Europa, Asia și America.


Rezultatele lor excepționale sunt rodul unui proces educativ solid, personalizat, desfășurat pe parcursul celor patru ani de liceu, în care elevii primesc constant îndrumare în alegerea disciplinelor de studiu, consiliere și sprijin pentru alegerea celor mai potrivite universități și domenii profesionale.

Anual, organizăm UK Universities Tour, în cadrul căreia vizităm universități prestigioase din Marea Britanie și intrăm în contact direct cu profesori, studenți, luăm pulsul vieții din campusuri.În Cambridge School-Educational Center Constanta sunt promovate dezvoltarea liberă, individualizată şi armonioasă a copilului prin stabilirea ritmului propriu de dezvoltare şi manifestare, bazându-se pe nevoile şi necesităţile acestuia.

Relaţia cu părinţii este partenerială, administraţia şcolii realizând întâlniri individuale, lunare cu părinţii."Cambridge School -Educational Center" Constanţa este recunoscută de University of Cambridge ca şi “Cambridge School of Constanţa” fiind centrul de testare RO 014. Acest lucru oferă excelente oportunităţi elevilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani de a obţine Certificatul Internaţional Cambridge la toate disciplinele: engleză, matematică, biologie, fizică, chimie, business, economie, TIC, care permite accesul la oricare universitate din lume. 
  
 Director

Nicoleta Grigoras

Mohamed Elbeyaly
 
 Contact
 
Tel: 0241/ 647745 ; 0725193006, Fax: 0241/650013

 Cadru profesoral

Echipa de cadre didactice este formata din profesori calificati, perfectionati periodic
 Organizarea pe nivele

Ciclul primar, cu clasele paralele pentru clasele I si III

Ciclul gimnazial

Ciclul liceal
 Organizarea pe clase

Clasele sunt alcătuite din maxim 18 elevi, ceea ce asigură o mai bună comunicare şi eficienţă în relaţia cadru didactic-elev.

Unitatea de invatamant dispune de un sistem de supraveghere video conectat la internet prin care părinţiii îşi pot vedea copiii.
 
 Program de funcţionare

Clasele I-XII: 8.30-16.00, cu pauză de prânz 14.00-14.30 şi program de efectuare a temelor 14.30-16.00

 Spaţii

15 săli de clasă, sala de sport, laborator de ştiinţe, laborator de informatică, cabinet medical, cabinet psihologic

 Transport

2 microbuze şcolare ce acoperă municipiul Constanţa şi localităţile limitrofe

 Loc de joaca

2 locuri de joacă (outside), curtea şi grădina şcolii , teren de fotbal, cosuri si teren baschet, fileu si teren tenis

 Alimentatie

Serviciu externalizat: Firma Catering

 Materiale didactice

Manuale Cambridge, manuale SABIS, laborator informatica, carti, CD-uri, DVD, TV plasma

 Limba de predare

Engleza

 

 Cursuri opţionale


  Cluburi


Limba engleza cu vorbitor nativ, Limba arabă, informatică, matematică, tenis, înot, origami, arte marţiale, dans modern, dans sportiv, teatru, şah, picture, modelaj
 
  Alte limbi straine predate

Limba franceză

  Activităţi
 extracurriculare

Plimbari in aer liber, excursii didactice, vizite la muzee, teatru, film

 Evenimente

Serbări la nivelul scolii cu ocazia zilei de 8 martie, de Crăciun, de Paşte, de sfârşit de an şcolar, Halloween, Open Day
 
 Perioadele de vacanţă

Aprobate de MECTS pentru anul şcolar în curs

 Site web

http://www.cambridgeconstanta.ro
 Adresa

Aleea Capidava nr. 3, Constanţa
Tel: 0241/647745 ; 0725193006, Fax: 0241/650013

Email office@cambridgeconstanta.ro